ΕΚΤΑΚΤΟ! Σε συναγερμό η Τουρκία για να «εξουδετερώσει» τους ρωσικούς πυραύλους «Ισκαντέρ-Μ» στην Συρία !!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Οι τουρκικές αρχές τέθηκαν σε....
συναγερμό λόγω του γεγονότος της υπάρξεως των ρωσικής κατασκευής τακτικών πυραύλων «Iskander-M» στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία, σύμφωνα με το portal «VI», αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Η τουρκική ανωτάτη στρατιωτική ηγεσία εξέδωσε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ενδεχόμενης χρήσης του τρομερού ρωσικού πυραυλικού συστήματος.

Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την εντολή προς το τουρκικό στρατό, να απομακρύνεται αμέσως από τη ζώνη των πιθανών σημείων πτώσης των πυραύλων , καθώς αποφασίστηκε και η λήψη αυστηρών μέτρων με εκτεταμένο καμουφλάζ όλων τουρκικών οπλικών συστημάτων και του προσωπικού στην νότια Τουρκία.

Επίσης δόθηκε εντολή στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις στην ίδια περιοχή ,να ληφθεί σειρά μέτρων , όπως η διασπορά των τουρκικών αεροσκαφών καθώς και να εξασφαλιστεί η προστασία των εγκαταστάσεων από τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους .

Έγινε γνωστό ότι το Τουρκικό γενικό επιτελείο μετακίνησε και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα από άλλες περιοχές στα ίδια αεροδρόμια προσπαθώντας να «ενισχύσει » την αεράμυνα. 

Η «αναδιάταξη» των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων συγκρότημα «Iskander-M» στην ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία Hmeymim, έχει σπείρει τον πανικό στην άλλη πλευρά .

Το εύρος των πυραύλων «Iskander-M» είναι περίπου 500 χιλιόμετρα με ιδιαίτερα καταστρεπτικά αποτελέσματα . Επίσης οι πύραυλοι αυτοί δύναται να φέρουν και πυρηνική κεφαλή καθιστώντας διττή την αποστολή τους στο ρωσικό οπλοστάσιο.

rusia

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγικό αναλυτή και εμπειρογνώμονα του Κέντρου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Adrei Frolov : « Αν οι ρωσικές δυνάμεις η Συρία θέσουν σε επιφυλακή τους πυραύλους «Ισκαντέρ», η κατάσταση θα γίνει πιο «εύκολη», διότι πιέζοντας ένα κουμπί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο πύραυλος, «οδεύει» εκεί όπου είναι απαραίτητο. Υπενθυμίζω ότι τα πυραυλικά συστήματα Iskander που απεστάλησαν στην Συρία διαθέτουν δύο πυραύλους 9M723» έκαστο» , κατέληξε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας ο οποίος είναι σύμβουλος στο Κρεμλίνο .

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr και άρθρο με τίτλο (Ρώσοι εμπειρογνώμονες : Οι Πύραυλοι Iskander «στοχεύουν» κατευθείαν τα τουρκικά αεροδρόμια!).

Βίντεο


πηγή

Σχόλια