ΣΤΙΣ 24 ΜΑΐΟΥ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

Την  αναβολή της τελικής πρώτης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου για μετά το Δημοψήφισμα στην Αγγλία επιδιώκει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με κάθε μέσο.

Ο Γερμανός υπουργός επιδιώκει να....
χρησιμοποιήσει το Eurogroup της 24ης Μαίου σαν μεταβατικό σταθμό για ένα επόμενο Eurogroup έχοντας στα χέρια του το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στην Αγγλία.

Υποστηρίζει δε, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, ότι από την απόφαση των Βρετανών θα εξαρτηθεί η δομή και το μέλλον της Ε.Ε. 

Ο επικεφαλής της γερμανικής οικονομικής πολιτικής θεωρεί πως η οποιαδήποτε κίνηση ευνοϊκής αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους θα φέρει στο  γραφείου του ,τους Ισπανούς, Πορτογάλους, Ιταλούς ακόμη και τους Γάλλους για να ζητήσουν κάτι αντίστοιχο. Ακόμη και οι Κύπριοι θα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι.

Η διαρροή της γενναιόδωρης πρότασης του ΔΝΤ για την αναβολή πληρωμής του ελληνικού χρέους ήρθε λουκούμι στον Σόιμπλε γιατί πολύ απλά άνοιξε ένα ακόμη θέμα συζήτησης ώστε να δοθεί  το άλλοθι στον Γερμανό, να υποστηρίξει ότι υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τόσο για την αξιολόγηση όσο και για το ελληνικό χρέος.

πηγή

Σχόλια