Δεν είχαμε και βάλαμε και νταβαντζή: Μέχρι € 500 η πληρωμή σε μετρητά

Δεν είχαμε και βάλαμε και νταβαντζή: Μέχρι € 500 η πληρωμή σε μετρητά

Από την 1η Ιουλίου δεν θα είναι πλέον δυνατό για ποσά άνω των € 500 να πληρωθούν σε μετρητά, αναφέρει η....
Ελληνική εφημερίδα η Καθημερινή. Για τις εταιρείες το όριο, πάει ακόμη πιο κάτω, και όλες οι συναλλαγές άνω των € 50 θα πρέπει να γίνονται μέσο τραπέζης. Αλλάζουν το φορολογικό σύστημα ώστε οι ηλεκτρονικές πληρωμές να αποφέρουν περισσότερο έλεγχο και να σταματήσουν το μαύρο χρήμα που έχει μέχρι στιγμής σώσει τον ελληνα πολίτη….. Οι πληρωμές σε μετρητά είχαν αρχικά περιοριστεί σε € 1.500 την συναλλαγή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για να αποθαρρύνουν τη χρήση μετρητών. Η Ελλάδα εξακολουθεί να πληρώνει σε μετρητά και γι αυτό δεν έχουν κανένα έλεγχο του μαυρου χρήματος… τώρα με την μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές περιμένει το υπουργείο να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Οι αριστεροί μαζί με την ΑΝΕΛ αναμένει ότι οι εταιρείες θα κάνουν περισσότερες στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Αλλά το πιο σημαντικό για την κυβέρνηση είναι ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μεγάλη κλίμακα φοροδιαφυγής.

Μιλούσα με ένα παλιο γνωστό και μου έλεγε ότι έχει πολύ δουλειά από τις ανακαινίσεις που κάνει και όλοι τον πληρώνουν μαύρο χρήμα γιατί όλα τους τα λεφτά τα έχουν πάρει από τις τράπεζες γιατί κανείς δεν τις εμπιστεύετε και γιατί το κράτος κυνηγάει τους Έλληνες που ακόμα έχουν χρήμα…

Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει εθνικό σπορ γιατί αυτό είχε διογκώσει τον τζίρο στις αγορές τους καλούς και χοντρούς οικονομικούς καιρούς στη χώρα… αλλά και γιατί όταν ο κόσμος έχει χρήμα το χαλάει κύριε Υπουργέ της Οικονομίας!!!

Όσα του παίρνατε και όσα θα του παίρνετε θα γίνονται ακόμη πιο λίγα γιατί ο Έλληνας δεν είναι κορόιδο να δίνει το χρήμα του στις τράπεζες….

Σε λίγο καιρό ούτε το νταβαντζιλίκι σας θα λειτουργήσει γιατί όσα και να ζητάτε όσα και να κλέβετε από τον πολίτη άλλες τόσες εναλλακτικές λύσεις θα βρει για να δημιουργήσει την συναλλαγή χωρίς να πάρει δεκάρα το κράτος!!!

Να κλείσετε τα υπουργεία σας και να τα αφήσετε σε απλούς Έλληνες πολίτες που είναι εργατικοί και θέλουν μια καλύτερη ζωή στην χώρα τους…. Γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τα πανεπιστήμια της ζωής ότι τα μέτρα σας δεν θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!
Εσείς να πάτε στα τσακίδια… να γίνεται μετανάστες στις χώρες όπου βγάλατε ολο το ελληνικο χρήμα τις τελευταίες 2 δεκαετίες….εδώ δεκάρα δεν θα πάρετε όσο και να κλέβετε την Ελλάδα και τους Έλληνες!!!

Να φέρετε Ούνους όπως έχετε αποφασίσει να το κάνετε και θα δείτε ότι ακόμα και οι Ούνοι δεν θα μπορέσουν να μας τα πάρουν…γιατί δεν είμαστε ρομπότ κύριε υπουργέ.


Το νταβαντζή να τον στείλετε απο κεί που ήρθε… γιατί ο Έλληνας έχει βγάλει το πανεπιστήμιο της ζωής κύριε υπουργέ!

πηγή

Σχόλια