Μήπως είσαι νούμερο;

Το λέγαμε σαν βρισιά τη δεκαετία του 90.

Αλλά η βρισιά έγινε πραγματικότητα και έπεσε στο κεφάλι μας.
Και γίναμε νούμερα.

Ένα καλάθι νούμερα καθορίζει τη....
ζωή μας και έγινε η φυλακή μας.
Μια φυλακή φτιαγμένη από νούμερα.
Είσαι το νούμερο του παπουτσιού σου, η ηλικία σου, τα νούμερα της φορολογικής σου δήλωσης το ΑΦΜ σου το ΑΜΚΑ σου ο αριθμός δημοτολογίου σου ο αριθμός μητρώου σου.

Και τώρα όλα θέλουν να τα κάνουν ΕΝΑ.

Από κει που είσαι ένα σύνολο από νούμερα να γίνεις ΤΟ νούμερο.

Μας έκαναν να ασχολούμαστε με νούμερα που ποτέ δεν βγαίνουν Μαύρη τρύπα 6 δις.
Χρέος 200 δις έλλειμα τόσα δις Στον επόμενο τόνο το χρέος θα είναι………..300δις 585 εκατομμύρια 345 χιλιάδες 320 ευρώ και 5 λεπτά.

Γιατί το είδες?

Σου είπαν ότι υπάρχει για να σε δέσουν.  Και μετά να βγαίνουν με κλαμένες  μούρες και να λένε πως δεν γινόταν αλλιώς.  Για να τους λυπηθείς που δεν βγαίνουν τα νούμερα.  Και για να υπολογίσεις περισσότερο τα «δικά» τους ψεύτικα νούμερα από τη δική σου αληθινή ζωή.

Και μετά μέτρα τα ρέστα. Τα πάντα με μολύβι και χαρτί.

Και όλα να έχουν μια τιμή

Βάλαμε μόνοι τα νούμερα στη ζωή μας και φτιάξαμε μόνοι τα κάγκελα της φυλακής μας.

Γι αυτό όπως είπε σε προηγούμενο άρθρο ο Ζαχαρίας ο Μυτιληναίος πρέπει να θυμώσουμε.  Αλλά που πάει ο θυμός;  Αν φωνάζεις να καεί να καεί…………..η Βουλή………. μπορεί να δεις ένα ωραίο μεγαλοπρεπές «πουλί» να βγαίνει  ένα πρωινό από το Χαϊβάν Ντουλάπ και να σε χαιρετάει με το ράμφος σαν να χαμογελά και να έχει ανοιχτά φτερά και μια φωτιά να καίει από κάτω.

Ίσως πριν από το θυμό να χρειάζεται συνείδηση ώστε να δεις τα χάρτινα κάγκελα της φυλακής σου και να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ τα φτιάχνεις μέρα με τη μέρα όπως τα τείχη του Καβάφη. Και αν βγεις από το μάτριξ των ψεύτικων αριθμών θα θυμώσεις.  Όταν διαπιστώσεις ότι είσαι νούμερο χωρίς σημασία για αυτούς που κινούν τα νήματα θα θυμώσεις.

Όταν διαπιστώσεις ότι θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό όπως γράφουν εκείνες οι καταραμένες μασωνόπετρες  ο θυμός έρθει και μαζί με αυτόν και το ξύπνημα.

Κάποια νούμερα τα έχουν επιβάλει,  αλλά πολλά νούμερα εμείς τα φτιάχνουμε.  Και εκείνοι που παρακολουθούν από την υψηλή πύλη ξέρουν πως τα έχεις εσωτερικεύσει και γι αυτό θα σε μπουκώσουν με άλλα νούμερα για να πυκνώσουν τα κάγκελα της φυλακής μέχρι που να μην μπορείς να δεις έξω.

Μπορεί να μην μπορείς να αποφύγεις να κάνεις φορολογική δήλωση ή έχεις ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Όλοι έχουμε.

Αλλά να κάνεις τα πάντα με αριθμούς γίνεσαι σκλάβος.

Πόσοι πάνε να κάνουν …άσκηση και μετράνε χρόνους λες και θα πάρουν βραβείο?
Πόσοι δεν μαλώνουν με την οικογένεια και δεν χαλάνε φιλίες για νούμερα?
Και μάλιστα νούμερα χωρίς σημασία?

Η φτώχεια έφερε τεφτέρια και να τα κάνεις όλα με μολύβι και χαρτί.  Μια ζωή στο μέτρημα. Ζωή με τεφτέρι δεν είναι ζωή. Και το τεφτέρι κλείνει σπίτια και χαλάει φιλίες


  • Που ξόδεψες γυναίκα ένα ευρώ και δεν μου το είπες?
  • Γιατί πήρες 17 ενώ θα έπρεπε να πάρεις 19 Δεν διαβάζεις!!!!!!!!!! Ρεμάλι θα γίνεις!!!!!!
  • Παντρεύτηκε έναν άντρα 6 μήνες μικρότερο της δεν είναι σοβαρή γυναίκα.
  • Έκλεισα τα 40 και πρέπει να κάνω μια σειρά εξετάσεων κάθε 6 μήνες.
  • 500 θερμίδες έχει αυτός ο κουραμπιές.


Νούμερα νούμερα νούμερα πλανιώνται σαν τα φαντάσματα και γράφουν ιστορίες καθημερινής τρέλας και έχουν όλες νούμερα που δεν έχουν σχέση με τα επίσημα όπως π.χ το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.  Δεν αποκλείεται όμως να επισημοποιηθούν κάποια από αυτά στο μέλλον.

Έφτασα να σιχαίνομαι τους αριθμούς περισσότερο από τα σκατά.
Γιατί τα σκατά δεν καθορίζουν τη ζωή σου εκτός αν τα …… πατήσεις.


Κι όμως υπάρχουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε κάθε πράγμα που δεν μπαίνουν σε νούμερα και συγκρίσεις. Αλλά έμειναν στην άκρη.  Κάπου εκεί στη γωνία μαζί με την παλιά σκούπα που ξέχασες να πετάξεις. Και αυτά είναι η κανονική ζωή.  Που αρχίζει όταν κλείνουν τα τεφτέρια.

πηγή

Σχόλια