Οι στρατιωτικοί στα σκουπίδια!Σοβαρή καταγγελία για όσα συμβαίνουν στα hot spots

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν είχε αντίρρηση να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την “καυτή πατάτα” του προσφυγικού.Όλοι μας ξέρουμε ότι στα δύσκολα …όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί! Όμως η …πατάτα κρύωσε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και....
το προσωπικό τους κυριολεκτικά έσωσαν την κατάσταση και κατόρθωσαν να θέσουν την κρίση υπό πλήρη έλεγχο.Χωρίς την παρέμβασή τους θα είχαμε το απόλυτο χάος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι -και το έχουμε πολλές φορές γράψει- ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους,είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν το προσφυγικό “δια βίου”. Δεν είναι αυτή η αποστολή τους. Μπορούν να συνεχίζουν να υποστηρίζουν το έργο άλλων κρατικών υπηρεσιών αλλά όχι να εντάξουν στις …κύριες αποστολές τους τα hot spots.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα από τα πολλά που έχουν φθάσει στο militaire.gr από διάφορα σημεία της χώρας όπου λειτουργούν hot spots τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν επειδή οι στρατιωτικοί εργάζονται με τις συνθήκες που περιγράφει ο συντάκτης του κειμένου:

“Πριν λίγο καιρό ο αξιότιμος κύριος υπουργός είπε οτι το στράτευμα δε θα γίνει υπηρέτης των μεταναστών …..Στην 350 ΠΚΒ  εκτός από το ότι από το πρωί ως το βράδυ φτιάχνουμε hot spot (Σίνδος ,Νέα Χράνη Πιερίας και Βασιλικά Θέρμης ) ,εκτός του ότι έχουμε ξεχάσει τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας με 12ωρες καθημερινές εργασίες ακόμα και τα Σαββατοκύριακα τώρα η διοίκηση απαιτεί να μαζεύουμε τα σκουπίδια από το hot spot της Σίνδου . Το ΓΕΑ έχει στείλει διαταγή να μην μετέχουν στελέχη σε καθαρισμούς hot spot. Η διαταγή αυτή ως δια μαγείας εξαφανίστηκε και για όποιον την ζητήσει υπάρχει η έμμεση απειλή για μετάθεση ή για μεταχείριση που θα του δυσκολέψει τη ζωή (βάρδιες, μαγειρεία, λέσχες κτλ)…Είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι πρόσφυγες να είναι φορείς υπατίτιδας Ά καθώς και άλλων νόσων εξαιρετικά μεταδοτικών ……Κανείς δε μας υπολογίζει ….Κανείς δε σκέφτεται τις οικογένειες και τα παιδιά μας …..Σας παρακαλώ ας γίνετε εσείς η φωνή μας …Για τα παιδιά μας και όχι για μας.


ΥΓ. Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε διαδικασία να εγκριθεί κονδύλι για την αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτη και το σταμάτησε ο κύριος Βίτσας λέγοντας ότι ο δήμαρχος της Σίνδου (σ.σ που είναι κυβερνητικός)  θα κανόνιζε να τα μαζεύει ο δήμος ….Αποτέλεσμα; Συνεχίζει να τα μαζεύει η Αεροπορία  .

πηγή

Σχόλια