Οι Αμερικανοί έβαλαν στο στόχαστρο του ISIS την Ελλάδα – Τώρα θα αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Η «εύρεση» του τεράστιου φορτίου με τα πρεζόχαπα που κάνουν τα τζιχάντια ατρόμητα με έβαλε από την αρχή σε πολλές σκέψεις. Γι΄αυτό και....
απέφυγα και να δημοσιεύσω / αναδημοσιεύσω τις σχετικές πληροφορίες.

Σήμερα επιτέλους βγήκαν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη διαδρομή του φορτίου, τις ημερομηνίες και όλα τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να μπορέσουμε να εκφέρουμε με ασφάλεια μια διαφορετική άποψη για το θέμα αυτό.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία :

Το δηλωθέν φορτίο του πλοίου όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει για τη Λιβύη.

Το container εμφανίζεται να το διακινεί μια εξαγωγική εταιρεία με έδρα το Νέο Δελχί και επωνυμία MOHD-RAYYAN-USMAN-EXPORTERS.

Το πλοίο φοτώθηκε την 19 Απριλίου 2016 από το λιμάνι Nhava Sheva

Έφτασε στον Πειραιά στις 10 Μαΐου 2016 και έκτοτε βρισκόταν σε αναμονή για μεταφόρτωση.

Στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου, ως παραλήπτης εμφανίζεται εισαγωγική-εξαγωγική εταιρεία με έδρα την πόλη Τομπρούκ της Λιβύης. Η επωνυμία της είναι Al Murooj Company.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο για τις δυο εταιρείες. Ειδοποιήθηκαν από τους Αμερικανούς πριν λίγες ημέρες, όταν τους ζητήθηκε να ερευνήσουν το κοντέινερ. Και οι δυο εταιρείες έχουν ανάμειξη στη διακίνηση ενός ακόμα φορτίου με tramadol που κατασχέθηκε (σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους) τον Φλεβάρη του 2016 στο Ντουμπάι.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη ( η οποία ανήκει στον πίνακα Δ’ του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις» ) και 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Είχαμε λοιπόν ένα πλοίο γεμάτο υπερπρεζόχαπα Tramadol και Captagon επί ένα μήνα στο λιμάνι του Πειραιά, έμφορτο και «τυχαία» οι Αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν τις Ελληνικές λίγο πριν αναχωρήσει (αν θα αναχωρούσε) για τον τελικό του προορισμό.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:
α)Γιατί δεν άφησαν το πλοίο να αναχωρήσει και στα διεθνή ύδατα να του κάνουν έναν τυχαίο έλεγχο Αμερικάνοι με συνδρομή Ελλήνων; Μήπως τελικά το πλοίο δεν θα έφευγε απλά ποτέ;

β)Μήπως οι Αμερικάνοι ήξεραν εκ των προτέρων το περιεχόμενο του πλοίου;

γ)Αν το ήξερα (που το ήξεραν) γιατί δεν ειδοποιήθηκε καμία από τις 14 χώρες που ήταν στη διαδρομή του πλοίου, αλλά άφησαν να πιάσει λιμάνι στην Ελλάδα;

δ)Ποίος ο λόγος το πλοίο να μείνει δεμένο στην Ελλάδα για έναν σχεδόν μήνα; Μήπως τελικά αποκαλύφθηκε η επιχείρηση και εν τέλει το πλοίο δεν θα έφευγε ΠΟΤΕ από την Ελλάδα;


ε)Ποίες οι επιπτώσεις – αντίποινα του Ισλαμικού Κράτους; Θα είναι και σε βάρος της Ελλάδας;

πηγή

Σχόλια