Κάθε νόμος που δεν εκύρωσε αυτοπροσώπως ο ίδιος ο λαός είναι άκυρος, δεν είναι καθόλου νόμος... Αφού νόμος είναι η εκδήλωση της γενικής θέλησης.

Ζαν Ζακ Ρουσσώ - Καθ όλα επίκαιρο για τη χώρα μας το καταπληκτικό XV Κεφάλαιο του Κοινωνικού Συμβολαίου "Περί των βουλευτών ή.....
αντιπροσώπων"

"Κάθε νόμος που δεν εκύρωσε αυτοπροσώπως ο ίδιος ο λαός είναι άκυρος, δεν είναι καθόλου νόμος... Αφού νόμος είναι η εκδήλωση της γενικής θέλησης."

Επειδή πολλά παραπλανητικά και προπαγανδιστικά λέγονται και γράφονται για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, για να εξαπατάται ο λαός και να βολεύονται οι προνομιούχες τάξεις και τα τυχοδιωκτικά άτομα που την καπηλεύονται, αντιγράφεται παρακάτω απισπασματικά το XV Κεφάλαιο του μνημειώδους "Κοινωνικού Συμβολαίου" του Ζαν Ζακ Ρουσσώ.

"Όταν τα δημόσια πράγματα πάψουν να είναι η κυριότερη απασχόληση των πολιτών κι όταν οι πολίτες αρχίσουν να ενδιαφέρονται μόνο για τα ατομικά τους πράγματα, το κράτος τότε βρίσκεται ήδη κοντά στην καταστροφή του.

Σε μια καλά διοικούμενη πολιτεία ο κάθε πολίτης σπεύδει, για να λάβει μέρος στις συνελεύσεις. Στους αρχαίους Έλληνες κάθε τι πούχε να κάνει ο λαός, τόκανε μονάχος κι έπαιρνε ο ίδιος τις αποφάσεις που τον αφορούσαν. Ήταν αδιάκοπα συγκεντρωμένος στην πλατεία...

Όταν υπάρχει κακή κυβέρνηση κανείς δεν ενδιαφέρεται για ό,τι γίνεται. Προβλέπουν ότι δεν πρόκειται να επικρατήσει η γενική θέληση κι έτσι τελικά τους απορροφούν ολοκληρωτικά οι ατομικές ασχολίες. Έτσι οι κακοί νόμοι οδηγούν σε χειρότερους νόμους (σ.σ. !!!).

Όταν πολλοί πουν για τις υποθέσεις του κράτους "τί μας ενδιαφέρει;", πρέπει να καταλάβουμε, ότι το κράτος αυτό είναι χαμένο (σ.σ. !!!).... 

Κάθε νόμος που δεν εκύρωσε αυτοπροσώπως ο ίδιος ο λαός είναι άκυρος, δεν είναι καθόλου νόμος... Αφού νόμος είναι η εκδήλωση της γενικής θέλησης (σ.σ. !!!). (*)

Για την αποσπασματική αντιγραφή
Αθανάσιος Καρανάσιος, 11/7/2016

(*) Συμπερασματικά: 

- Ο Ελληνικός Λαός κυβερνιέται ψευδεπίγραφα δημοκρατικά. Μέσω της πολιτικής εξαπάτησης η αντιπροσώπευση γίνεται αυταρχισμός και η ψήφιση των νόμων είναι ενάντια στη γενική βούληση. Κατά συνέπεια, δεν αρμόζει σεβασμός στους κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους και τα νομοθετήματά τους.

- Στη χώρα μας παρά την περί του αντιθέτου προπαγάνδα για τη δημιουργία "συλλογικής συναίνεσης", όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι διεθνείς συμβάσεις κ.ά. που "νομιμοποιούνται" με πολιτική απάτη και κατασταλτική βία από τη Βουλή και δεν εκφράζουν τη γενική βούληση του Ελληνικού Λαού είναι ΑΚΥΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ!

- Αντίστοιχα και στο αποκαλούμενο "δημόσιο χρέος" περιλαμβάνεται το "απεχθές παράνομο χρέος" παρά την περί του αντιθέτου προπαγάνδα για τη δημιουργία "συλλογικής ευθύνης"... Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το "απεχθές χρέος", επίσης γνωστό ως "παράνομο χρέος", είναι μία νομική έννοια σύμφωνα με την οποία το "εθνικό χρέος" που έχει δημιουργηθεί από ένα καθεστώς (ή κυβέρνηση) για λόγους, που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, δεν πρέπει να είναι εκτελέσιμο.

πηγή

Σχόλια