EKTAKTO! Ο Πούτιν ετοιμάζεται για εισβολή; Η Ρωσία θα διεξάγει ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο !

Ρωσική ναυτική άσκηση από πολεμικά πλοία με πυραύλους cruise θα πραγματοποιηθεί  στην Μεσόγειο θάλασσα, αρχής γενομένης ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,   επιβεβαίωσε επίσημα το Κρεμλίνο, σύμφωνα με....
διεθνή δημοσιεύματα του δυτικού τύπου.
Δύο πολεμικά πλοία συμμετέχουν, από την Δευτέρα με την υποστήριξη πολλών άλλων μικρότερων ρωσικών πλοίων και υποβρυχίου  στα νέα «παιχνίδια πολέμου» της Μόσχας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Ο στολίσκος περιλαμβάνει δύο Φρεγάτες εξοπλισμένες με τους τρομερούς πυραύλους τύπου cruise  Kalibr-ΝΚ , με οκτώ πυραύλους η καθεμία . Τα πλοία αυτά θα δοκιμάσουν την ναυτική ικανότητά της Μόσχας να εξαπολύει αποβατικές επιχειρήσεις από την θάλασσα, επί  οποιαδήποτε εχθρικού εδάφους .
Η άσκηση έχει  προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του μήνα και συμπίπτει με τα παιχνίδια πολέμου του Κρεμλίνου στη Μαύρη Θάλασσα.
Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν  πολεμικά πλοία ελικόπτερα  MI-8 και Ka-27PS,  υποβρύχια και θα πραγματοποιήσουν  και ασκήσεις αναχαίτισης   «σαμποτέρ», σύμφωνα με  δήλωση Ρώσου ανωτέρου αξιωματικού.
Ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μεσογείου , δήλωσε ότι τα πλοία που  θα λάβουν μέρος , θα υλοποιήσουν σενάρια   αντιτρομοκρατίας , ναρκοπολέμου καθώς και  επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι  οι ναυτικές ασκήσεις στην Μεσόγειο  θα διεξαχθούν στα ανατολικά κοντά στις ακτές της Συρίας, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται και για την ευρύτερη περιοχή.
Η Ουκρανία  διεξάγει τις  δικές της  στρατιωτικές ασκήσεις  στην νότια περιοχή της χώρας από την Τετάρτη, με τη συμμετοχή  στόλου  πολεμικών αεροσκαφών,σύμφωνα με την  εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας.
Εν μέσω αυξημένων εντάσεων, ο  Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι  χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές για να προσπαθήσει να προκαλέσει μια νέα εξέγερση εντός της Κριμαίας . Ο ίδιος τόνισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια στην Χερσόνησο αυτή θα παταχθεί αμείλικτα.
Από εδώ και στο εξής τον λόγο έχουν ενδεχομένως τα όπλα , επιβεβαιώνοντας τα μελλούμενα.



πηγή

Σχόλια