Φιάσκο με το ληστή στο Π. Φάληρο: Οι αστυνομικοί άνοιξαν την ντουλάπα και δεν... είδαν τον ληστή

Στην ασυνεννοησία ανάμεσα στις υπηρεσίες που έσπευσαν στη ληστεία του Παλαιού Φαλήρου το πρωί της Δευτέρας αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ το φιάσκο με....
τον ληστή που κρυβόταν επί ώρες στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης καταφέρνοντας να φύγει 14 ολόκληρες ώρες αργότερα.

Το Αρχηγείο από την πλευρά του έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την «επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών». Έτσι μέχρι χθες το βράδυ όλες άντρες από τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στη ληστεία πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ, δηλαδή από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, τη ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση, τα κεντρικά της Ασφάλειας, την ΟΠΚΕ και τη σήμανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου ήταν της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν ότι άνοιξαν δύο φορές την ντουλάπα του βοηθητικού δωματίου μέσα στην οποία κρυβόταν ο επικίνδυνος ληστής αλλά βρήκαν μόνο στοίβες με ρούχα τα οποία θεώρησαν ότι έριξαν κάτω οι δράστες στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο. Στο ίδιο δωμάτιο βρέθηκαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι αφού διαβεβαιώθηκαν ότι είχε ελεγχθεί δεν μπήκαν στην διαδικασία να τον ελέγξουν ξανά. Από την πλευρά της πάντως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξερεύνησε την επίμαχη ντουλάπα χωρίς να εντοπίσει κάτι στο εσωτερικό της. Όπως φαίνεται, κάθε υπηρεσία έριχνε το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο αφορά στη Σήμανση, οι άντρες της οποίας αναζήτησαν στοιχεία στην εξωτερική πλευρά των φύλλων της ντουλάπας, δεν θεώρησαν όμως σημαντικό να ερευνήσουν και το εσωτερικό της για πιθανά στοιχεία δεδομένου ότι οι ληστές έψαχναν για χρηματοκιβώτιο και άρα θα μπορούσαν να αφήσουν και εκεί τα ίχνη τους.

Από την άλλη, ερωτηματικά δημιουργούνται και για το γεγονός ότι σε ένα σπίτι στο οποίο υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, κανείς από τις αρχές δεν έψαξε προσεκτικά το υλικό τους για να διαπιστώσει τα βήματα των ληστών και το αν είχαν βγει όλοι από το διαμέρισμα.


Επίσης, ερευνάται ακόμα και το σενάριο, ο δράστης να κρύφτηκε αρχικά σε άλλο σημείο και στη συνέχεια να βρέθηκε στην ντουλάπα καθώς κάποιοι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι υπήρχε μία ακόμα στοίβα από ρούχα στο μπάνιο του βοηθητικού δωματίου την οποία μπορεί να χρησιμοποίησε για να κρυφτεί. Η αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα για το φιάσκο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τελικά να μην ερεύνησε κανένας τόσο τη ντουλάπα όσο και το μπάνιο του βοηθητικού δωματίου και να μην το αναφέρουν από ντροπή.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι αποτυχία της επιχείρησης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιος ανώτατος αξιωματικός που θα συντόνιζε τις έρευνες. Όπως και να έχει, η οικογένεια της ηλικιωμένης λόγω της άστοχης έρευνας αναγκάστηκε σε ένα ακόμα σοκ, όταν ο γιος της λόγω της οσμής που αναδυόταν από την ντουλάπα (υπενθυμίζουμε ότι ο επικίνδυνος ληστής είχε αφοδεύσει σε αυτή) την άνοιξε με αποτέλεσμα να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένοπλο δράστη.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο, ο ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος επί 14 ώρες.

Τέλος, όσον αφορά στους δύο συλληφθέντες ο εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής. Από την πλευρά της η εισαγγελία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για άλλα δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι ο ληστής που κρυβόταν στην ντουλάπα.

πηγή

Σχόλια