ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ… «ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ-ΤΖΙΧΑΝΤ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ? (βίντεο)





Μια πρόσφατα αποκαλυπτική φετφά της ISIS, διατάσει τους «συντρόφους» Μουσουλμάνους να….
τρώνε άπιστους και να προσφέρουν τα όργανά τους ως μέσο για να σώσουν τις ζωές των Μουσουλμάνων που είναι άρρωστοι και λιμοκτονούν.

Στην εικόνα Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι στη Ραμάλα γιορτάζουν τρώγοντας ανθρώπινα όργανα, ανθρώπινη σάρκα απίστων.

Αυτό δεν ήταν ένα συμπέρασμα που εξήχθη βιαστικά και απερίσκεπτα. Η φετφά επικαλείται αναφορά της Ισλαμικής Ιερής Γραφής και Παράδοσης όπως επίσης και την άποψη διάσημων μουσουλμάνων στοχαστών όπως οι σχολές των Hanafi και Maliki.

Πράγματι, ο κανιβαλισμός δεν είναι ρητά απαγορευμένος από το Ισλάμ και ήταν πάντα ένα θέμα δημόσιας συζήτησης διότι στο Ισλάμ η ανθρωπινή ιδιότητα κάποιου κρίνεται από την σκέψη του και την πρακτική του στην εφαρμογή του Ισλάμ στην πράξη.

Έτσι, ένας μη-μουσουλμάνος δεν θεωρείται άνθρωπος και εφόσον δεν θεωρείται άνθρωπος μπορούν να τον μεταχειριστούν σαν ζώο. Εφόσον ο κανιβαλισμός δεν είναι ρητά απαγορευμένος, (σε αντίθεση με τη βρώση χοιρινού), κάποιος μπορεί να σκεφτεί ποιο είναι το πραγματικό ερώτημα. Δηλαδή το ερώτημα δεν είναι αν ο κανιβαλισμός είναι απαγορευμένος, αλλά το πόσο επιτρεπτός είναι.

Παρακάτω στο βίντεο ένας Σύριος τζιχαντιστής κανιβαλιστής ο οποίος τρώει την καρδιά ενός νεκρού Σύριου στρατιώτη.

Για τον κανιβαλισμό στο Ισλάμ και για το πώς οι Μουσουλμάνοι μελετητές συμφωνούν ότι ο κανιβαλισμός είναι επιτρεπόμενος για το Ισλάμ υπάρχουν και άλλες αναφορές.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγους μήνες δημοσιοποιήθηκε μια φετφά που προβλήθηκε σε πολλά ειδησεογραφικά δελτία και η οποία ήταν από τον μουφτή της Σαουδικής Αραβίας, Abdul Aziz bin Abdullah, ο οποίος επιτρέπει τον κανιβαλισμό από έναν άντρα προς τη σύζυγό του αν… είναι πολύ πεινασμένος!

Αλλά όπως αναφέρεται, το «να φάει τη γυναίκα του» επιτρέπεται μόνο σε μια περίπτωση : Αν είναι υπερβολικά πεινασμένος! Μεταφράζοντας το κείμενο γράφει: «Μια Fatwa η οποία αποδίδεται στον Μουφτή της Σαουδικής Αραβίας, Abdul Aziz bin Abdullah, η οποία επιτρέπει σε έναν άντρα να φάει τη γυναίκα του ή κομμάτια από το σώμα της αν ο σύζυγος βασανιζόταν από βαριά πείνα, προκάλεσε ανησυχία και συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η φετφά ερμηνεύεται σαν στοιχείο της θυσίας γυναικών και της υπακοής της γυναίκας στο σύζυγο της καθώς και την επιθυμία της τα δύο να ενωθούν σε ένα».

Για το ίδιο θέμα υπάρχει ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Daily Mail:
«Το Ισλαμικό Κράτος έχει επιβάλλει κυρώσεις στην αρπαγή των ανθρωπίνων οργάνων σύμφωνα με μια προηγουμένως απόρρητη απόφαση που πάρθηκε από τους ισλαμιστές λόγιους γιατί προκάλεσε ανησυχίες ότι βίαια εξτρεμιστικά γκρουπ μπορεί να εμπορεύονται μέρη του σώματος».

Η απόφαση που περιλαμβανόταν σε ένα έγγραφο του Ιανουαρίου του 2015 και που ερευνήθηκε από τους Reuters, έλεγε ότι το να πάρεις όργανα από έναν ζωντανό αιχμάλωτο για να σώσεις τη ζωή ενός Μουσουλμάνου, ακόμα και αν είναι θανάσιμο για τον αιχμάλωτο, είναι επιτρεπτό.

«Η ζωή του αποστάτη και τα όργανα του δεν χρειάζεται να τα σέβονται και μπορούν να τα λάβουν χωρίς να τιμωρηθούν», λέει το έγγραφο το οποίο είναι γραμμένο σε μορφή φετφά, ή αλλιώς η θρησκευτική απόφαση, από το Τμήμα Έρευνας και Fatwa του Ισλαμικού Κράτους.
«Όργανα τα οποία αν αφαιρεθούν τερματίζεται η ζωή του αιχμαλώτου: Η αφαίρεση αυτού του τύπου οργάνων επίσης δεν απαγορεύεται», λέει η Fatwa αριθμός 68 σύμφωνα με μια αμερικανική μετάφραση.

Το έγγραφο δεν είναι απόδειξη ότι το Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά εγκαινιάζει την τακτική της αφαίρεσης και του εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων, αλλά παρέχει θρησκευτική κατοχύρωση σε κάποιον που θα το κάνει βάσει της σκληρής ερμηνείας του Ισλάμ, κάτι το οποίο απορρίπτεται από τους περισσότερους Μουσουλμάνους. Προηγουμένως, το Ιράκ έχει κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων και το εμπόριο τους με επιδίωξη το κέρδος.

Το σημαντικό είναι πως αυτό το έγγραφο δεν διευκρινίζει τον «αποστάτη», παρόλο που το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει μη-Μουσουλμάνους, όπως Χριστιανούς και Σιίτες Μουσουλμάνους καθώς επίσης και Σουνίτες Μουσουλμάνους οι οποίοι δεν ακολουθούν τις εξτρεμιστικές απόψεις του.

Ο κανιβαλισμός ο οποίος έχει ευρεία διάδοση στο Ισλάμ, προκαλεί διάφορες ασθένειες σε αυτούς που τον εφαρμόζουν.

Στην Παπούα, για παράδειγμα, στη Νέα Γουινέα, κυκλοφορεί μια πολύ σπάνια ασθένεια η οποία ονομάζεται Kuru. Η ασθένεια αυτή προήλθε από τον κανιβαλισμό και την κατανάλωση ανθρωπίνων οργάνων στην εκεί περιοχή, συγκεκριμένα εγκεφάλων και έχει τεκμηριωθεί από ανατολικά ειδησεογραφικά δελτία.


Παρακάτω ένα ρεπορτάζ το οποίο δείχνει την σχέση ανάμεσα στη φυσική μαγεία, τον τελετουργικό κανιβαλισμό και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι η ασθένεια Kuru.

Μερικοί από τους ασθενείς Τζιχαντιστές με την ασθένεια αυτή στάλθηκαν από τη Συρία σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Γκαζιαντέπ στην Τουρκία για περαιτέρω εξέταση. Κάποιοι πέθαναν εφόσον το Kuru είναι 100% θανατηφόρο. Το Kuru είναι μεταδοτικό και έχει συμπτώματα από δερματικά έλκη και ιούς σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των New York Times: «Το Kuru είναι μια πολλή σπάνια ασθένεια. Προκαλείται από μια μολυσματική πρωτεΐνη (prion) η οποία βρίσκεται σε μολυσμένο ανθρώπινο εγκέφαλο.»

Το Kuru βρίσκεται σε ανθρώπους στη Νέα Γουινέα οι οποίοι εξασκούσαν μια μορφή κανιβαλισμού στην οποία έτρωγαν τους εγκεφάλους νεκρών ανθρώπων ως μέρος ενός τελετουργικού κηδείας. Συνολικά σημειώθηκαν 8 με 20 περιπτώσεις Kuru στη Συρία.

Σε παλαιότερες έρευνες διαπιστώθηκε ότι στην Νέα Γουινέα το Kuru διαδόθηκε λόγω «τελετουργικού επικήδειου κανιβαλισμού.» Είναι πολύ πιθανό ότι από αυτό το τελετουργικό ξεκίνησε η μόλυνση, από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές άρχισαν να τρώνε τη σάρκα των εχθρών τους.

Ο κανιβαλισμός δεν είναι κάτι ξένο στον κόσμο των Μουσουλμάνων επαναστατών. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το Ισλάμ σαν μια συντηρητική θρησκεία, παρόμοια με το Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, δεν συνειδητοποιούν ότι από πολλές απόψεις το Ισλάμ δεν διαφέρει καθόλου σε πνεύμα από κάθε άλλη παγανιστική θρησκεία.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr



Σχόλια