ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Ν.Τραμπ καρατόμησε και τον «Τουρκόφιλο» σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Μακμάστερ – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης

Επιβεβαίωση για το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ που εδώ και καιρό είχε προαναγγείλει την «καρατόμηση» και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των....
ΗΠΑ, Χ.Ρ.Μακ Μάστερ. Ετσι μετά την απόλυση του Ρεξ Τίλερσον από την θέση του Υπουργού Εξωτερικών, ο Ν.Τραμπ καρατόμησε επίσης μέσω twitter τον σύμβουλο Εθνική Ασφαλείας Χ. Ρ. Μακμάστερ.


Και οι δύο, Τίλερσον και Μακμάστερ, ήταν υπέρ Τουρκίας και σε διαφωνία με τα υπόλοιπα στελέχη του Στρατού των ΗΠΑ.

Μένει να δούμε τι θα πράξει ο αντικαταστάτης του. Αλλά ένα είναι σίγουρο, πώς πάμε για εμπλοκή των ΗΠΑ σε τουλάχιστον έναν μεγάλο πόλεμο.

Κάτι που εξάλλου δείχνει και ο εμπορικός πόλεμος που ξέσπασε με Κίνα. Αλλωστε πάντα ο εμπορικός προηγείται του στρατιωτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του είναι ο γνωστός από τις θέσεις του υπέρ της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, νεοσυντηρητικός Τζον Μπόλτον.

Ο Μπόλτον, που διετέλεσε απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Μπους στον ΟΗΕ, εξακολουθεί να διαθέτει επιρροή στην Ουάσιγκτον μέσω της συμμετοχής του σε διάφορες «δεξαμενές σκέψης».

Ποτέ όμως δεν έχει βρεθεί τόσο κοντά στη διαχείριση της αμερικανικής πολεμικής μηχανής, όσο βρίσκεται τώρα, αναλαμβάνοντας το αξίωμα του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπόλτον δημοσίευσε στην Wall Street Journal άρθρο γνώμης με τίτλο «Επιχειρήματα για ένα νόμιμο πρώτο πλήγμα εις βάρος της Βόρειας Κορέας», ενώ έχει περιγράψει τις συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «ευκαιρία για να δοθεί ένα σκληρό τελεσίγραφο».

«Μια στρατηγική εθνικής ασφαλείας που θα έχει χαραχθεί από τον Τζον Μπόλτον θα οδηγήσει σίγουρα και αναπόφευκτα σε περισσότερους πολέμους», είπε η βουλευτής των Δημοκρατικών Μπάρμπαρα Λι.

Ετσι, σύμφωνα με την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter τον ΧΡ Μακμάστερ θα διαδεχθεί ο πρέσβης Τζον Μπόλτον.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αντικαταστήσει τον Μακμάστερ ήταν από καιρό ειλημμένη, ωστόσο συναντούσε σημαντικά εσωτερικά εμπόδια, καθώς τα πρόσωπα που πρότεινε ο Τραμπ προσέκρουαν στον προσωπάρχη του, στρατηγό Τζον Κέλι, η αποχώρηση του οποίου επίσης συζητείται έντονα.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι προ μερικών ημερών ο πρόεδρος των ΗΠΑ καρατόμησε, επίσης μέσω twitter τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο αντικατέστησε με τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

Tweet Donald J. Trump

πηγή

Σχόλια