Έρχονται δύσκολες μέρες για τα νησιά μας: «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε» καταγγέλλουν οι Έλληνες κάτοικοι

Μετά τις εικόνες παρακμής που είδατε μέσα από το el.gr σε Αθήνα και Πάτρα, κραυγή απόγνωσης των Ελλήνων έρχεται από τα νησιά μας.

Κυριολεκτικά έναν....
εφιάλτη ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της πολύπαθης Λέσβου, με τις καταγγελίες για βίαιες συμπεριφορές των μεταναστών να πληθαίνουν και τους Έλληνες να κατοίκους να αισθάνονται σαν μία ανήμπορη μειονότητα.

Την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης…επικρίνουν τις αρχές επειδή συνέλαβαν τους αλλοδαπούς καταληψίες από τις πλατείες της Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Λέσβου προβαίνει σε άλλη μία δραματική έκκληση.

Ο Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στο iefimerida, αποτυπώνει τον εφιάλτη που βιώνουν στη Λέσβο και ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται πλησίον της Μόριας και της Μυτιλήνης.

Σε εκείνες τις περιοχές οι Έλληνες κάτοικοι «φοβούνται να κυκλοφορήσουν», καταγγέλλει ο ίδιος ο Δήμαρχος Λέσβου, ο οποίος προ ημερών υπογράμμιζε πως το νησί ζει ξανά μέρες του 2015.

«Καταστάσεις και γεγονότα όπως αυτό που συνέβη στην πλατεία Σαπφούς την Κυριακή με ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας να επιτίθενται σε ομάδα προσφύγων, μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, όμως μπορεί πολύ εύκολα να ανάψει μεγάλη “φωτιά” στο νησί», σημειωνει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Και προσθέτει:

«Η κοινωνία είναι εξαιρετικά κουρασμένη. Υπάρχει η ανησυχία και ο φόβος πια για να κυκλοφορήσουν οι άνθρωποι έξω από τα σπίτια τους».



πηγή

Σχόλια