Απειλές του Ρουβίκωνα για χτύπημα στην Τήνο ανήμερα της Παναγίας


Έχει ξεπεράσει κάθε όριο το θράσος εκείνων που κάποιοι βάπτισαν «ακτιβιστές». Φτάσαμε στο σημείο η....
αναρχομπερδεμένη αλητεία να απειλεί ευθέως! Φτάσαμε σε αυτό το σημείο μέσω social media ο Ρουβίκωνας να απειλεί με χτύπημα στην Τήνο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, ανήμερα των εορτασμών της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο.

Ειδικά για τους “Ρουβίκωνες” , οι θέσεις της ομάδας αυτής κατά της Εκκλησίας είναι εκπεφρασμένες από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016 όταν έκαναν επιδρομή στο Γηροκομείο Πειραιώς που ανήκει στην τοπική Μητρόπολη.


Στην ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα μιλούσε τότε για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, για την στάση της κυβέρνησης με αφορμή τη συζήτηση για τα Θρησκευτικά και άλλα τινά.

Έλεγαν λοιπόν τότε: «Αυτές τις μέρες έχει ξεσπάσει μια σκιαμαχία που έβαλε το λιθαράκι της κι αυτή, μαζί με άλλες αντίστοιχες, στο να επισκιαστεί εντελώς το νέο πολυνομοσχέδιο και να δρομολογείται ο τελικός κύκλος ιδιωτικοποιήσεων μπροστά στα μάτια όλων χωρίς να το βλέπει κανένας. Η «σύγκρουση» της κυβέρνησης με την εκκλησία είναι ένα πυροτέχνημα, μια απάτη αριστοτεχνικά στημένη για να κινητοποιήσει αντανακλαστικά ένθεν και ένθεν και να αποπροσανατολίσει. Στην πραγματικότητα το κράτος, ειδικά το ελληνικό κράτος, είναι οσμωμένο με την εκκλησιαστική ιεραρχία και ο Σύριζα σφύζει (και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς) από καθεστωτικό ρεαλισμό (…) Η εκκλησία διεκδικεί εξουσία στη νεολαία, στους άρρωστους και στους φυλακισμένους, και περισσότερο από όλα στην «τρίτη ηλικία» (…) Ένα μεγάλο μέρος της ελάχιστης δημόσιας φροντίδας στα γερασμένα άλογα του καπιταλισμού το έχουν στα χέρια τους οι παπάδες. Και η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη, ειδικά όταν γίνεται από μεγάλους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, κοστίζει πανάκριβα. Ενα μικρό μέρος των πόρων που εξαφανίζει η εκκλησία, άμεσα και μέσω του κράτους, γίνεται το βασικό αφήγημα αυτοεπιβεβαίωσής της. Το «φιλανθρωπικό έργο» έχει πληρωθεί πολλαπλάσια. Κι επιπλέον το «φιλανθρωπικό έργο» είναι το καλύτερο μεγάφωνο για την αντιδραστική ηθική της, για την προώθηση του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, για όλα αυτά που της δίνουν στίγμα στο καθεστωτικό πολιτικό φάσμα».

πηγή