Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμείωτη η οργή: Υπό πολιορκία τα γραφεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη – Εσπευσαν τα ΜΑΤ – Συγκρούσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους

Ξεχειλίζει πλέον η οργή. Τίποτα δεν μπορεί να σώσει πλέον τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η υπογραφή που μπήκε στις Πρέσπες, αυτομάτως, είναι και η αντίστροφη μέτρηση για τα δύο κόμματα.Ενταση σημειώθηκε πριν....
από λίγη ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πορεία για τη Μακεδονία.

Διαδηλωτές βρέθηκαν απέναντι σε αστυνομικές δυνάμεις και άρχισε η ρίψη αντικειμένων και χημικών. Αποτέλεσμα ήταν για αρκετή ώρα να υπάρξει ένταση και η περιοχή να γεμίσει από καπνούς, με τον κόσμο να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Δεκάδες διαδηλωτές κρατώνας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών, αλλά και του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Μάλιστα ένας από τους συγκεντρωθέντες έφτασε στο σημείο κρατώντας στα χέρια κρεμάλες, ενώ πραγματοποίησαν πορείες και στα προξενεία ΗΠΑ και Σκοπίων.


Πορεία Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εγνατία, οδό βρέθηκε η πορεία για τη Μακεδονία, η οποία άρχισε από το Λευκό Πύργο.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν για μερικά λεπτά έξω από τα γραφεία του κόμματος, που φυλάσσονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και φώναξαν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Η πορεία συνέχισε στην οδό Εγνατία με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Επεισόδια μπροστά στα γραφεία των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης
Ειδικότερα, η ένταση ξεκίνησε μπροστά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, όταν μερίδα διαδηλωτών κινήθηκε εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ.
Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.
Δείτε εικόνες και βίντεο:    

Σχόλια