Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα επίθεση από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Καρανίκα: Φασίστες όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Νέα επίθεση συλλήβδην σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας με αφορμή τις φθορές που στο Μνημείο του....
Ολοκαυτώματος προκάλεσε μια μικρή μερίδα διαδηλωτών στην τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου οι διαδηλωτές αυτοί είναι «φασίστες-εθνικιστές».

Η τελευταία ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα έχει ως εξής:

«Όσο περνανε οι μέρες τόσο θα αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας των διοργανωτών των συλλαλητηρίων. Και φυσικα γι’αυτό τον λόγο δεν έχει κόσμο, γιατί ο δημοκρατικός και πατριωτικός λαός της χώρας ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και τους φασίστες-εθνικιστές από τους πατριώτες»

Υπενθυμίζουμε πως μπογιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας πέταξε μικρός αριθμός διαδηλωτών που συμμετείχε στο συλλαλητήριο και την πορεία που έγινε κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Την ώρα που η πορεία κινούνταν στη λεωφόρο Νίκης, κάποιοι διαδηλωτές αποσπάστηκαν και πέταξαν κόκκινη μπογιά στο μνημείο φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα και ύβρεις. Ακόμη, κατέβασαν μία από τις σημαίες του μνημείου και την έσκισαν.

Η πρεσβεία του Ισραήλ καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, με δύο tweets, καταδικάζει “κατηγορηματικά τη βεβήλωση και πάλι του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη προσβολή στους 50.000 Έλληνες Θεσσαλονικείς Εβραίους που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου”.
Όπως σημειώνει ακόμα στο Twitter η ισραηλινή πρεσβεία: “τέτοιες ενέργειες από περιθωριακές εξτρεμιστικές ομάδες πρέπει να καταδικάζονται. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ελληνικές Αρχές εργάζονται για τον εντοπισμό των δραστών, ώστε να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη”.

Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο ζητά Δικαιοσύνη για τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος

“Να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους νοσταλγούς του σκοταδισμού που επιχειρούν να αμαυρώσουν με τον πλέον χυδαίο τρόπο την εικόνα της πόλης” ζητεί από τις Αρχές το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκφράζοντας τη “βαθιά θλίψη, την έντονη ανησυχία και την αγανάκτηση των Ελλήνων Εβραίων για την τρίτη κατά σειρά βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης που έγινε το βράδυ της 27ης Ιουνίου 2018”.
Το ΚΙΣΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί επίσης “την Πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς να αποδοκιμάσουν κατηγορηματικά τη βεβήλωση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, της ιστορίας της πόλης της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας”.
“Η εικόνα του Μνημείου Ολοκαυτώματος καλυμμένου με κόκκινη μπογιά αποτυπώνει περίτρανα τη βούληση των βανδάλων να βάψουν με αίμα, για μια ακόμη φορά τον Εβραϊσμό της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης από την οποία 50.000 Εβραίοι εκτοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ναζί στα Γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
“Το μνημείο”, σημειώνεται, “δεν πρόκειται να χάσει την αξία του:
Να θυμίζει στους επισκέπτες του τη βαρβαρότητα που οδήγησε στο θάνατο τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι και να αφυπνίζει την κοινωνία ότι το απόλυτο κακό μπορεί να ξανασυμβεί, εάν δεν θωρακίσουμε τις αρχές της δημοκρατίας μας και του ανθρωπισμού μας”.

Σχόλια