EKTAKTO – Πέντε νατοϊκά ιπτάμενα τάνκερ KC-135 στην Ουκρανία -Πέφτουν βόμβες σε Μ.Θάλασσα μετά από κινητοποίηση Μόσχας

Νέα δεδομένα έχουμε στην Ουκρανία σύμφωνα μετά και την άκρως εσπευσμένη μεταστάθμευση στο διεθνές αεροδρόμιο του «Lviv» πέντε αεροσκαφών εναέριου....
ανεφοδιασμού Boeing KC-135R Stratotanker, τα οποία αποτελούν μέρος της 459ης Πτέρυγας μάχης ,ενώ η παρουσία τους συνδέεται επίσημα με άσκηση της συμμαχίας.

Παράλληλα αφίχθησαν περίπου 150 Αμερικανοί στρατιωτικοί υπηρεσιών εδάφους.


«Γιατί είναι απαραίτητο και κατανοητό ότι μια τέτοια κατάσταση όπου η πραγματική νίκη δεν αναμένεται, να μην προβάλλονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά καλό είναι να ηρεμήσει ο πληθυσμός της Ουκρανίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας» , φέρεται να κατέληξε ο ίδιος.
Επειδή όμως τίποτα στην κυριολεξία δεν είναι τυχαίο σε χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (Οργή Ρώσων κατά Τούρκων για Κριμαία: «Οχι παιχνίδια με εμάς» – «Συμπεριφέρεστε με απρόβλεπτο τρόπο» – Αγανάκτηση στη Μόσχα»), αναφέραμε ότι ως αλλοπρόσαλλη κατεύθυνση, θεωρούν Ρώσοι αξιωματούχοι τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ο οποίος με κυνικό ως προς τους Ρώσους τρόπο αναγνωρίζει ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία.
Παλαιότερες πληροφορίες φέρουν δυτικό σχέδιο πρόκλησης αντάρτικου/εξέγερσης εντός της Χερσονήσου από τους Τούρκους Τάταρους, κατά των Ρώσων που φέρεται να ελέγχει η Άγκυρα αποκλειστικά.
Τώρα ….ξαφνικά λοιπόν θυμήθηκε ο Τούρκος αξιωματούχος να αναφερθεί σε ένα θέμα το οποίο ανάγεται από το 2014, παίζοντας προφανώς ένα τεράστιο παιχνίδι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση και αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της ΝΤΠ για την Χερσόνησο αυτή.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής Δούμας , Γιούρι Σβίττκιν, ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα δημιούργησαν έκπληξη και αγανάκτηση στη Μόσχα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News στα τουρκικά.
«Τα σχόλια έδειξαν ότι «η Άγκυρα συμπεριφέρεται με έναν απρόβλεπτο τρόπο», δήλωσε ο Σβίττκιν.
Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι, παρά την πρόσφατη εταιρική σχέση μεταξύ δύο χωρών, υπήρξαν πολλά θέματα που η Μόσχα και η Άγκυρα δεν συμφώνησαν, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.
«[Με τέτοιες δηλώσεις] η Άγκυρα μπορεί να προσπαθεί να παίξει με την ΕΕ, αλλά όχι με εμάς», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu κατά τη διάρκεια ενός δείπνου (iftar) στην Άγκυρα την Πέμπτη δήλωσε ότι «η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία».
Δείτε Βίντεο από τις ασκήσεις Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Σχόλια