Τρομακτικά καιρικά φαινόμενα-Αποκολλήθηκε η στέγη σε Δημοτικό σχολείο στο Καματερό!

Την αποκόλληση της στέγης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι.

Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι....
μαθητές βρίσκονταν εντός των αιθουσών και δεν κινδύνεψε κανείς.

Kαι ακόμα είμαστε στην αρχή του κυκλώνα καθώς σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων, με ισχυρούς βοριάδες στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας που θ’ αγγίξουν τα 9-11 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ στην περιοχή των Επτανήσων, με σοβαρό ενδεχόμενο να προκληθούν εκτεταμένα προβλήματα ακόμη και καταστροφές.

«Οι ισχυροί βοριάδες αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες με “απαγορευτικό” στις περισσότερες περιοχές ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Ραφήνας, Πειραιά αλλά και στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν και στις εναέριες συγκοινωνίες αφού οι σφοδροί βοριάδες εκτιμάται πως θα καθηλώσουν τουλάχιστον τα μικρά αεροσκάφη στα αεροδρόμια των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου και πιθανώς των Επτανήσων» επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση 12 με 15 βαθμούς σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Δευτέρας. Στη δυτική Μακεδονία πχ, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς σε σχέση με τη χθεσινή μέρα που άγγιξε τους 30 με 31 βαθμούς.

Ισχυρές καταιγίδες

Βροχοπτώσεις, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, δηλαδή στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις περιοχές των δυτικών Κυκλάδων και ενδεχομένως στις Σποράδες και στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, γενικότερα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια αλλά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ένταση ανέμων
ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΣΚΙΑΘΟΣ 7 Μποφόρ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ 7 Μποφόρ
ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ 6 Μποφόρ
Β. ΕΥΒΟΪΚΟΣ 7 Μποφόρ
ΒΟΡ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 9 Μποφόρ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 8 Μποφόρ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ 6 Μποφόρ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ 7 Μποφόρ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 5 Μποφόρ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ 9 Μποφόρ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ 7 Μποφόρ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ 5 Μποφόρ
ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ 8 Μποφόρ
ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ 9 Μποφόρ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ 7 Μποφόρ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 8 Μποφόρ
ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΘΑΣΟΣ 7 Μποφόρ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ 7 Μποφόρ
Ν. ΕΥΒΟΪΚΟΣ 9 Μποφόρ
ΝΟΤ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 9 Μποφόρ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ 5 Μποφόρ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 8 Μποφόρ
ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ 8 Μποφόρ

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ 8 Μποφόρ

πηγή

Σχόλια