Μιλάνε για παγκόσμιο ασθενή που δεν θα αντέξει την αστάθεια – Ο Α.Τσίπρας ζητά παγκόσμιο ηγέτη τύπου Μαντέλα

Η παγκόσμια οικονομία δείχνει ασταθής, οι πολιτικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν και οι κεντρικές τράπεζες φαίνεται να είναι ανίσχυρες αν κάτι στραβώσει!

Αυτά αναφέρει, ο οικονομικός διευθυντής της....
Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), Claudio Borio, προετοιμάζοντας τους πάντες για όσα έρχονται και θα προκαλέσουν ενδεχόμενα την έλευση «παγκόσμιας κυβέρνησης» με έναν παγκόσμιο «πρωθυπουργό», η οποία θα «γιατρέψει« τον ασθενή, όπως ονομάζει την παγκόσμια οικονομία-κοινωνία.

Τόνισε, σύμφωνα με το Bloomberg, πως οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι αναπόφευκτες, συμπεριλαμβανομένης της αναταραχής στην αγορά, όπως αυτή που παρατηρείται στις αναδυόμενες αγορές, ως αποτέλεσμα της σφικτής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Federal Reserve και της ανατίμησης του δολαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι απροετοίμαστοι για την επόμενη καθοδική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.


«Με τα επιτόκια που εξακολουθούν να είναι ασυνήθιστα χαμηλά και με τους ισολογισμούς των κεντρικών τραπεζών να εξακολουθούν να φουσκώνουν όπως ποτέ άλλοτε, στο ιατρείο δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να περιθάλπει τον ασθενή και να του ξαναδίνει υγεία, ή να τον φροντίσει σε περίπτωση υποτροπής. Επιπλέον, η πολιτική και κοινωνική αντίδραση κατά της παγκοσμιοποίησης προσθέτει στον πυρετό κι επιπρόσθετα προβλήματα», τόνισε, όπως αναφέρει το Newmoney.

Συνεχίζοντας την αλληγορία με τον παραλληλισμό οικονομία- υγεία, είπε ότι οι πρόσφατες οδηγίες της αγοράς «είναι παρόμοιες με τα συμπτώματα απόσυρσης του ασθενούς».
Μια ασθενής παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, με τις αντιδράσεις κατά της παγκοσμιοποίησης να αυξάνονται και την «λύση» του «γύψου», αν επικαλεστούμε παρόμοια παραδείγματα από την Ελλάδα, να πλησιάζει.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο πολυπροβεβλημένος πρωθυπουργός μας ζήτησε μέσω του ΟΗΕ, παγκόσμιο ηγέτη τύπου Μαντέλα, δηλαδή υποτιθέμενο ανθρωπιστή, ο οποίος θα… προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις για… «έξοδο από την παγκόσμια κρίση».

Σχόλια