Τζιχαντιστής συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη – Ήταν υπό παρακολούθηση στην Κροατία

Μια περίεργη υπόθεση, φαίνεται να εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη και αφορά την σύλληψη ενός Αφγανού ο οποίος βρισκόταν στο....
μικροσκόπιο των ελληνικών και όχι μόνο αρχών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, κρατείται από την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη και κρατείται ένας Αφγανός στον οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Τουρκία και παράλληλα βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Κροατία. Φέρεται μάλιστα να είχε παρουσία τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν εκτός από φανατικός μουσουλμάνος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο πολύ, ώστε να έχει συμμετοχή και στο Ισλαμικό Κράτος και να δραστηριοποιήθηκε με τον ISIS.

Η σύλληψη του έγινε την περασμένη Κυριακή και κρατείται μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και ν’ αποφασιστεί αν θα εκδοθεί τελικά και πότε στην Κροατία. Αν και προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε την συγκεκριμένη είδηση, όπως είναι φυσικό από την αστυνομία τηρείται “σιγή ιχθύος”, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις για ευνόητους λόγους.

Απ’ τις πληροφορίες, η σύλληψη του έγινε με άλλη αφορμή και συγκεκριμένα όταν πήγε στο ΚΤΕΛ να βγάλει εισιτήρια για συμπατριώτες του που είχαν περάσει τον ποταμό Έβρο στην περιοχή του Διδυμοτείχου και μάλιστα τους προμήθευσε και με πλαστά διαβατήρια. Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Επίσης, έφτασε στο Evros-news.gr η πληροφορία πως το συγκεκριμένο άτομο προσπάθησε την περασμένη Τρίτη να περάσει στην Τουρκία από το Τελωνείο των Κήπων. Εκεί όμως διαπιστώθηκε από τις ελληνικές αρχές ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου στην γειτονική χώρα. Έτσι δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει το ταξίδι του και τον ανέβασαν σε ένα λεωφορείο που κάνει δρομολόγια προς την Αθήνα, προκειμένου να φύγει προς το εσωτερικό της χώρας.

Αυτός όμως κατέβηκε στην Αλεξανδρούπολη και επέστρεψε πάλι στους Κήπους. Έμενε μάλιστα εκεί, κοιμόταν και τριγυρνούσε στην περιοχή, χωρίς φυσικά να του επιτρέπεται η έξοδος απ’ την Ελλάδα, μια και υπήρχε απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία. Τελικά συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, υπήρξε μια αρχική επικοινωνία με τους Κροάτες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για φανατικό μουσουλμάνο που τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση, επειδή γυρνούσε στα εκεί στρατόπεδα προσφύγων και λειτουργώντας ο ιμάμης έκανε προσηλυτισμό στο ισλάμ.

πηγή

Σχόλια