Ποιος είναι ο πιο περίεργος λόγος που μπορεί να σε κάνει να πεινάς;

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις πείνα σκέψου το εξής: Μπορεί να νυστάζεις. Οι άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη πείνα και θέλουν να φάνε μεγαλύτερες ...
ποσότητες φαγητού όταν θέλουν να κοιμηθούν.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Uppsala ζήτησαν από 16 άτομα να επιλέξουν την ιδανική ποσότητα φαγητού και σνακ πριν και μετά το πρωινό τους δύο διαφορετικά πρωινά: Μία αφότου είχαν κοιμηθεί 8 ώρες και άλλη μία αφότου δεν είχαν κοιμηθεί καθόλου. Αυτό που συνέβει ήταν ότι οι συμμετέχοντες που δεν είχαν κοιμηθεί καθόλου επέλεξαν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού ενώ ήθελαν να φάνε και σνακ ακόμα και μετά το πρωινό τους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι όταν μένεις ξύπνια όλη νύχτα το σώμα σου καίει 7% περισσότερες θερμίδες. Επομένως είναι λογικό οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται τη νύχτα να πεινάνε περισσότερο μέσα στη μέρα. Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό. Όταν τα μάτια σου κλείνουν από την αϋπνία ο εγκέφαλός σου επιθυμεί περισσότερο τροφές που φαίνονται πιο γευστικές και τις θέλει και σε μεγάλη ποσότητα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις διατροφικές ατασθαλίες στη διάρκεια της ημέρας σου είναι να κοιμάσαι όσο καλύτερα γίνεται. Αν κάτι τέτοιο, για κάποιο λόγο, δεν είναι εφικτό προσπάθησε να τρως πολύ καλό πρωινό για να μείωνεις την όρεξή σου για ανθυγιεινές τροφές.

Αναρτήθηκε στης  28 Νοεμβρίου 2013


πηγή

Σχόλια