Guardian: Η χλιδάτη Λαγκάρντ δεν κατανοεί την ελληνική πραγματικότητα

Η βρετανική εφημερίδα «κράζει» την επικεφαλής του ΔΝΤ
«Πως να κατανοήσει την ελληνική πραγματικότητα η χλιδάτη Λαγκάρντ;» διερωτάται η εφημερίδα Guardian εξαπολύοντας...
επίθεση στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Alex Andreou ασκεί σκληρή κριτική στην Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή συνέντευξή της στην οποία τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ξεφύγει από την κρίση και παραδέχθηκε ότι λάθη του Ταμείου οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική κρίση.
«Δεν ξέρω τι βλέπει η Λαγκάρντ όταν επισκέπτεται την Ελλάδα», σημειώνει ο αρθρογράφος και εξηγεί:
«Πιθανώς είναι μια διαφορετική χώρα από αυτή που βλέπω εγώ όταν την επισκέπτομαι. Άλλωστε η πραγματικότητα είναι εύκολο να διαφύγει από κάποιον που εισπράττει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων, ταξιδεύει πρώτη θέση και κινείται με λιμουζίνα από πεντάστερα ξενοδοχεία σε κατάλευκες αίθουσες συσκέψεων».
Προσπαθώντας να περιγράψει όσα βλέπει στους δρόμους της Αθήνας ο αρθρογράφος της Guardian κάνει λόγο για «μαυροφορεμένες γυναίκες που ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν τρόφιμα» αλλά και για «οικογένειες που ξεκληρίζονται όταν καίνε ακατάλληλα ξύλα σε μαγκάλια για να ζεσταθούν».
Αναφερόμενος στα θετικά λόγια της Κριστίν Λαγκάρντ για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, ο αρθρογράφος κατηγορεί την επικεφαλής του ΔΝΤ ότι «δεν κατανοεί τη συλλογική ψυχολογία, τους ανθρώπους και την ιστορία της χώρας».
Μάλιστα, απαντά στην Λαγκάρντ η οποία είχε πει ότι «η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 1943».
«Τότε η Ελλάδα βρισκόταν από γερμανική κατοχή και είχε χάσει το 10% του πληθυσμού της», λέει χαρακτηριστικά.
«Αυτά τα σχόλια είναι αποτέλεσμα τεράστιας απερισκεψίας ή υποκρύπτουν ένα βαθύτερο μήνυμα ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα όταν βρίσκεται υπό ξένη κατοχή;» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Σχόλιο: ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ''ΚΥΡΙΑ'' ΛΑΓΚΑΡΝΤ; 

πηγή

Σχόλια