Η απίστευτη ιστορία του αθλητή Terry Fox

Όταν ήταν μόλις 19 ετών ο Terry Fox έλαβε τα χειρότερα νέα της ζωής του, υπέφερε από οστεοσάρκωμα.... μια μορφή καρκίνου των οστών.... ένα τύπος καρκίνου που του έδινε δύο μόλις χρόνια ζωής.
Αφού έχασε....
ο Terry το πόδι του... δεν τα παράτησε....  μπορεί ο καρκίνος να πήρε ένα κομμάτι του εαυτού του αλλά αυτός δεν τα παράτησε..... συνέχισε να τρέχει, ήταν εκπληκτικός αθλητής, γεμάτος πάθος, γεμάτος ενέργεια, ένας αθλητής που πίστευε στην ελπίδα.
Το πάθος του ήταν η επιστήμη και η εκπαίδευση πάνω στη φυσική αγωγή. Σπούδασε κινησιολογία και αφού στέφθηκε πρωταθλητής στο μπάσκετ ενώ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, πρότεινε κάτι καινούργιο..... τη συλλογή χρημάτων για την έρευνα του καρκίνου, έδειξε πως ο καρκίνος δεν μπορεί να σου πάρει την επιθυμία για τη ζωή.
Οργάνωσε το ''Μαραθώνιο ελπίδας'' για να τρέξει σε όλο τον Καναδά. Το πάθος του ήταν τόσο μεγάλο που ένας δισεκατομμυριούχος του πρόσφερε 2$ για κάθε μίλι που θα έτρεχε ο Terry Fox, έπεισε άλλους 1000 ανθρώπους να τρέξουν μαζί του τον ίδιο μαραθώνιο, αλλά όταν το ποσό έφτασε 1,7 εκατομμύρια $ ο Terry αρρώστησε....  ο καρκίνος είχε φτάσει στα πνευμόνια του και η ζωή του χανόταν αυτός ο αξιέπαινος άνθρωπος έφυγε στα 22 του χρόνια.
Ο Terry Fox είχε ένα μόνο όνειρο.... να δίνει ελπίδα σε όλους όσους τη χρειάζονται.
Γεννήθηκε στον Καναδά το 1958 και έφυγε από τη ζωή το 1981 στον Καναδά
Βίντεο

Σχόλια