Από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια…..Δεύτερο παιδί από τη Douma μίλησε στους ρώσους δημοσιογράφους για το χημικό θέατρο

Ένα ακόμη παιδί από τη Douma καταγγέλει στους ρώσους δημοσιογράφους το χημικό θέατρο που έστησαν οι τρομοκράτες. Είναι ο 10χρονος Μoustafa, κάτοικος της....
Douma. Στην αρχή δεν ήθελε να μιλήσει στους ανταποκριτές του Sputnik γιατί τα μέλη της Jaych al-Islam επαναλάμβαναν στα παιδιά ότι αυτοί που κατοικούν στα εδάφη που κατέχει ο στρατός μισούν τα παιδιά και θέλουν να τα σκοτώσουν. Ο Moustafa αρνείται να ποζάρει στην caméra κι επιτρέπει να τον τραβήξουμε μόνο από μακριά μια φωτό.

Αλλά σιγά σιγά εξοικειώνεται κι αποβάλει το φόβο του.Εμπιστεύεται στο Sputnik ότι αγαπά την μελέτη αλλά το σχολείο του είναι κατεστραμμένο.
«Δεν θα με σκοτώσετε αν σας πω αυτό που κάναμε;», ρωτάει κάποια στιγμή.

Και μας διηγείται πως οι άνδρες της Jaych al-Islam υποσχέθηκαν στα παιδιά ξηρούς καρπούς αν αυτά εκτελούσαν τις εντολές τους.

«Τα παιδιά μαζεύθηκαν στις άκρες του νοσοκομείου.Αυτοί [τα μέλη της Jaych al-Islam ] μας είπαν ότι θα είχαμε μπισκότα και πατάτες αν ακολουθούσαμε τους τις oδηγίες […] Άρχισαν να μας χύνουν νερό με λάστιχα. Έπειτα οι ενήλικοι μας πήραν από το χέρι και μας oδήγησαν στο εσωτερικό του νοσοκομείου όπου μας πήραν φωτογραφίες. Τελικά μας έδωσαν τα τρόφιμα που μας είχαν υποσχεθεί και μας είπαν ότι μπορούσαμε να παίξουμε γιατί ήμασταν σοφοί.» Ο Moustafa εξήγησε ότι σύμφωνα με γενικό κανονισμό τα παιδιά δεν ήταν εξουσιοδοτημένα να πάνε στο σχολείο ούτε να παίξουν.

πηγή

Σχόλια