Πολεμικό μανιφέστο από τους Ερντογανικούς: «Εχθρός μας οι ΗΠΑ, “ακροδεξιός” ο Τραμπ» – Πρωτόγνωρη επίθεση από Άγκυρα σε Ουάσιγκτον

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα επερχόμενα δεινά της περιοχής μας, φέρεται να μας φέρνει γνωστός Τούρκος σύμβουλος, επιβεβαιώνοντας με το πιο κατηγορηματικό....
τρόπο πλέον, την οριστική ρήξη Αμερικανών και Τούρκων, μετά και την άρνηση Ερντογάν σε νέες ιρανικές κυρώσεις στην σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.  
Ο Ερντογάν μία μέρα μετά την ομιλία του και την αποτυχημένη παρουσία του στην έδρα του παγκόσμιου οργανισμού, μέσω του στενού συμβούλου του İbrahim Karagül, απευθύνει ένα νέο-οθωμανικής εμπνεύσεως πολεμικό μανιφέστο κατά των σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή μας, ενώ «αποκαλεί» ως ακροδεξιό τον Τραμπ.  

Συγκεκριμένα ο Καραγκιούλ αναφέρει σε βαρυσήμαντο άρθρο του, «ο λόγος του προέδρου Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σηματοδοτεί ένα τρομερό μέλλον για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η «πιο ισχυρή και μοναχική χώρα” του κόσμου βρίσκεται σε μια εποχή τρέλας που μπορεί να αποτελέσει κοινή απειλή για όλους μας.

Αυτό που μας έμεινε από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ήταν η ανακήρυξη του «νέου αμερικανικού αιώνα» αμέσως μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ενώ ο ίδιος φέρεται να προσπαθεί να εδραιώσει μια νέα παγκόσμια τάξη για να ελέγξει ολόκληρο τον πλανήτη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά εκτός ελέγχου ακροδεξιά Αμερική.

Οι ΗΠΑ έχουν βγει πλήρως εκτός ελέγχου. Η Κίνα, η Ρωσία και η Τουρκία αποτελούν πλέον απειλές. Αυτό όμως είναι ήττα…

Αυτή η ήττα, είναι ένας είδος παλινδρόμησης από την πραγματικότητα, είναι το σημάδι μιας επερχόμενης κατάρρευσης.

Καμιά άλλη χώρα εκτός από λίγους «πιστούς” συμμάχους της (Ελλάδα) δεν εμπιστεύεται πλέον τις Η.Π.Α.

Όλοι έχουν καταλάβει ότι η Αμερική δεν μπορεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο διακυβέρνησης.

Επειδή, μετά από αυτό το στάδιο, οι Η.Π.Α. όχι μόνο θα στοχεύσουν παραδοσιακές χώρες, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θεωρηθούν ως δυνητικοί εχθροί και αντίπαλοι.

Κάνοντας μια λίστα με όλες τις χώρες που οι Η.Π.Α. θεωρούν ανταγωνιστές, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αποκαλύπτεται σαφώς ένα μεγάλο  εύρος χωρών που έχουν στοχοποιηθεί από την Ουάσιγκτον.

Τίποτα όμως δεν είναι πιο επικίνδυνο από μια χώρα που είναι αιχμάλωτη από την αδήριτη επιθυμία της για παγκόσμια εξουσία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι τώρα μια τέτοια ακριβώς χώρα.

Η δήλωση «Απορρίπτουμε την παγκοσμιοποίηση”, αποτελεί εσωστρέφεια και αποστασία από τις αρχές μας, περαιτέρω απομόνωση και περαιτέρω πολεμική αντίδραση.

Ακόμη και αν ο Τραμπ αναφέρθηκε διακριτά στους παραδοσιακούς εχθρούς των Η.Π.Α., στην συνέχεια επέκτεινε τους παραδοσιακούς ορισμούς των απειλών, υπογραμμίζοντας ευθαρσώς ότι θεωρεί απειλές, την Κίνα, την Ρωσία, την Τουρκία και την Γερμανία.

Που μπορεί να οδηγήσει αυτό;

Οι ΗΠΑ, οι οποίες απειλούν ολόκληρη την Τουρκία από την βόρεια Συρία, προετοιμάζουν νέους πολέμους, επεκτείνοντας παράλληλα τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα στο μέγιστο δυνατό βαθμό, πιέζοντας την προς μια γεωπολιτική αναμέτρηση, ενώ άρχισαν να βλέπουν και την Ευρώπη ως εχθρό τους, λαμβάνοντας ουσιαστικά πολεμική στάση εναντίον όλων των θεωρούμενων αντιπάλων τους.

Εξετάζοντας το θέμα από αυτή την άποψη, είναι απολύτως σαφές το ποιο είδος «καταιγίδας» αναμένει σύντομα ο πλανήτης και σε ποιες περιοχές θα ξεσπάσουν συγκρούσεις.

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των οικονομικών υπερδομών, κόβοντας όλες τις γέφυρες με τους παραδοσιακούς συμμάχους τους, και έχοντας μετατραπεί σε μια «πρωταρχική απειλή» για την Τουρκία καθώς και για πολλές χώρες του κόσμου.

Θα δούμε σε λίγο ότι πολλές χώρες θα επιδιώξουν την δημιουργία μιας αμυντικής αλληλεγγύη ενάντια στη «μεγάλη απειλή” που θα είναι οι ΗΠΑ.

Θα δούμε σύντομα παγκόσμιους οικονομικούς/εμπορικούς πολέμους για την υφαρπαγή  πόρων και αγορών, οι οποίοι θα μετατραπούν πολύ γρήγορα σε πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις.

Η δήλωση του επικεφαλής της CIA, «Θα αναμετρηθούμε τώρα με κράτη, όχι με τρομοκρατικές οργανώσεις», και η δήλωση του Τζον Μπόλτον ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν στο Ιράν, προμηνύουν νέες καταιγίδες στην περιοχή μας.

Οι πολύ σκληροί εμπορικοί πόλεμοι που ξεκίνησε πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Γερμανία, αποτελούν προοίμιο αυτής της πολιτικής.

Οι Η.Π.Α., αποτελούν την νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της εποχής μας, η οποία βρίσκεται στο ζενίθ της και λίγο πριν από την ολική της κατάρρευση έχοντας αυτή την εκτός ελέγχου συμπεριφορά.

Αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η οικονομία της, ανεξάρτητα από το πόσο απεριόριστες είναι οι ένοπλες δυνάμεις της, ανεξάρτητα από το πόσο απερίσκεπτη και απειλητική είναι η ηγεσία της , η «αρχαία ανθρωπότητα» δεν θα ανεχθεί και θα αντιμετωπίσει έναν τέτοιο κίνδυνο.

Η Τουρκία σήμερα είναι με αυτή την έννοια, μια ηγέτιδα χώρα στον τομέα της παγκόσμιας αφύπνισης και θα είναι επίσης μία από τις κεντρικές χώρες που θα επιφέρει αλλαγή στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στην περιοχή μας. Εκεί θα δούμε ότι έρχεται μια πολύ σκληρή αναμέτρηση στα ανατολικά του Ευφράτη.

Οι Η.Π.Α. θα αυξήσουν τη συγκέντρωση δυνάμεων τους και την αμυντική βοήθεια τους στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) στην περιοχή.

Αυτός είναι ο σοβαρότερος και πλησιέστερος κίνδυνος για την Τουρκία. Πρέπει να αποτραπούν οι προσπάθειες (των ΗΠΑ), ανεξάρτητα από το τι θα μας κοστίσει.

Θα πρέπει να γίνουν αμυντικές σχέσεις με όλες τις χώρες στο πλαίσιο αυτό. Η Τουρκία πρέπει να παρέμβει σε μερικές περιοχές αλλιώς δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Το μεγαλύτερο μέτωπο μετά τον πόλεμο της Συρίας θα ανοίξει αμέσως μετά στον Περσικό Κόλπο.

Καμία χώρα του Κόλπου δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτή τη σύγκρουση, η οποία έχει προετοιμαστεί ως μάχη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

Είμαστε σε θέση να προβλέψουμε ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας αλλαγές στον χάρτη σε ολόκληρο τον Κόλπο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το Ιράν θα επιτεθεί σίγουρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιστεύω ότι αυτό το σενάριο είναι έτοιμο και πρόκειται να λάβει χώρα σύντομα.

Πρόκειται για ένα φρικτό σχέδιο που θα καταστρέψει την περιοχή. Αν μπορούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο στη Συρία, να κρατήσουμε τη χώρα ενωμένη να καθαρίσουμε τα ανατολικά του Ευφράτη από ξένα στοιχεία, να αποτρέψουμε την υλοποίηση αυτού του χάρτη, θα έχουμε τουλάχιστον την ευκαιρία να αποτρέψουμε για κάποιο διάστημα τον Μεγάλο Πόλεμο του Κόλπου.

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ θα εισέλθουν αργότερα και η Αφρική, η Ανατολική Ευρώπη και η Ασία, ενώ οι σημερινοί εμπορικοί πόλεμοι σύντομα θα μετατραπούν σε καθαρές πολεμικές αναμετρήσεις.

Η αμερικανική εξουσία δεν θα είναι ποτέ ξανά ικανή όμως να κυβερνήσει και πάλι τον κόσμο.

Είμαστε μάρτυρες αυτών ανακατατάξεων εκτός Ατλαντικού, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά ίσως τους τελευταίους τρεις αιώνες και στην πραγματικότητα, τους τελευταίους τέσσερις αιώνες.

Ο χάρτης παγκόσμιας ισχύος αλλάζει αυτήν την φορά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος γυρίζει ανάποδα. Και αυτό θα οδηγήσει σε εξελίξεις που θα κλονίσουν ολόκληρη τη γη.

Θα έλεγα ας είμαστε έτοιμοι καταλήγει ο ίδιος ο προσωπικός σύμβουλος του Τούρκου ηγέτη.

Σύμφωνα με άρθρο με τίτλο (Oι ΗΠΑ περικυκλώνουν με ραντάρ την Τουρκία: Οργή στην Αγκυρα: «Οι Αμερικανοί συμπεριφέρονται ως καουμπόι!»), είχαμε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας νέας No Fly Zone στην Bόρεια Συρία, ακολουθώντας την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε για την κατοχή του Ιράκ το 1991, ενώ εγκαθιστούν  προηγμένα συστήματα ραντάρ πολλών χλμ, σε Kobani και Hasakah, περιοχές που κατέχουν οι Σύροι Κούρδοι που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη, για να παρακολουθούν φυσικά τους Τούρκους.

Σκοπός τους μελλοντικά η δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν που θα αντικαταστήσει πλήρως την Τουρκία.

Τα σχέδια αυτά συμπεριλαμβάνουν όμως και την χώρα μας που γειτνιάζει με την Τουρκία στην οποία θα «ανοίξουν πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, «οι ασκοί του Αιόλου”.

Οι Τούρκοι πλέον για πολλούς λόγους δεν θεωρούνται αξιόπιστοι σύμμαχοι και αυτό θα αλλάξει τα πάντα στην περιοχή μας τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.

Το κυριότερο γεγονός για τις ΗΠΑ είναι ότι ο Ερντογάν έχει κλωνοποιήσει το είδος του, εγκαθιδρύοντας ένα στυγνό καθεστώς (από πολλούς ”Ερντογάν”) το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και αν λείψει ο ηγέτης του.


Όπως και να έχει, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, καθώς οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν την κρίση αυτή με την ΗΠΑ σε Αιγαίο και Κύπρο.

πηγή

Σχόλια