Ζήτησαν παγκόσμια διακυβέρνηση στον ΟΗΕ – Γιατί επικαλέστηκαν την ελληνική ιστορία

Η χθεσινή ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ έδειξε πως η Εθνική Δεξιά έχει δυναμώσει, ωστόσο το αντίπαλο δέος, η αριστερόστροφη Νέα Τάξη ετοιμάζει αντεπίθεση σε....
σχέση με την εφαρμογή των παγκόσμιων σχεδίων της.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξύμνησε την αλλαγή πολιτικής στις ΗΠΑ, την πρωτόγνωρη μείωση φόρων κόντρα στην αριστερού τύπου πολιτική που ακολουθούσε ο Ομπάμα, την δημιουργία 4.000.000 νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνική πολιτική βασισμένη πάνω στις αρχές της «ισχυρής οικογένειας» και της «βαθιάς πίστης», όπως είπε και γενικά στην απόρριψη του διεθνισμού και στην αποδοχή του πατριωτισμού (ισχυρό έθνος-κράτος).

Νωρίτερα ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε φροντίσει να σπείρει τον πανικό στην αίθουσα.


Εν αρχή περιέγραψε με μελανά χρώματα τις διεθνείς εξελίξεις, θέλοντας να δείξει πως είναι αναγκαία η επιβολή της τάξης μέσω χάους, πριν η Εθνική Δεξιά αποκτήσει ακόμα περισσότερη δύναμη.

«Σήμερα, η παγκόσμια τάξη είναι όλο και πιο χαοτική. Οι σχέσεις εξουσίας είναι λιγότερο ξεκάθαρες. Οι καθολικές αξίες υποβαθμίζονται. Οι δημοκρατικές αρχές βρίσκονται υπό πολιορκία. Το κράτος δικαίου υπονομεύεται. Η ατιμωρησία αυξάνει, καθώς οι ηγέτες και τα κράτη φτάνουν στα άκρα στο εσωτερικό τους και στη διεθνή σκηνή» ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για τους πολιτικούς, οι οποίοι, επιδιώκεται, να αντικατασταθούν από κάτι άλλο.

Ποιό θα είναι όμως αυτό;

Ο Γκουτέρες υπογράμμισε πως ο κόσμος μας υποφέρει από μια κακή περίπτωση «διαταραχής ελλείψεως εμπιστοσύνης», με τους ανθρώπους να αισθάνονται ταραγμένοι και ανασφαλείς.

Άρα, χρειάζονται κάτι ή κάποιον να τους παρέχει «τάξη και ασφάλεια»;

«Η εμπιστοσύνη βρίσκεται σε σημείο θραύσης. Η εμπιστοσύνη σε εθνικούς θεσμούς, η εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών, η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Εντός των χωρών, οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στους πολιτικούς θεσμούς, η πόλωση είναι σε άνοδο και ο λαϊκισμός παρελαύνει» τόνισε ο κ. Γκουτέρες και «πέταξε» την «βόμβα»:

«Ποτέ δεν είχαμε ένα πραγματικό σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Ο ΓΓ λοιπόν ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς παγκόσμια κυβέρνηση για να αντικαταστήσει τους πολιτικούς ηγέτες, τους οποίους δεν εμπιστεύονται πια οι πολίτες.

Ειδάλλως;

Φέρνοντας ως παράδειγμα της Ευρώπη του μεσοπολέμου, ο Γκουτέρες είπε πως χωρίς ισχυρά πολυμερή πλαίσια συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, το αποτέλεσμα ήταν ένας σοβαρός παγκόσμιος πόλεμος, ενώ έκανε αναφορά στον Έλληνα ιστορικό Θουκιδίδη.

«Ο Θουκυδίδης είπε: «Ήταν η άνοδος της Αθήνας και ο φόβος που ενσταλάχτηκε στην Σπάρτη που έκανε τον πόλεμο αναπόφευκτο».

Με άλλα λόγια μίλησε για δύο πόλους εξουσίας, όπως υπάρχουν και σήμερα στον πλανήτη (Νέα Τάξη-Αθήνα-δημοκρατία/Εθνική Δεξιά-Σπάρτη), οι οποίοι συνήθως στο τέλος οδηγούνται σε πόλεμο.


Γι’ αυτό ο Ν.Τραμπ αργότερα σήκωσε το γάντι και δήλωσε αντίθετος στην προοπτική της παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, «η Αμερική κυβερνάται από Αμερικανούς» και επιλέγει την «ανεξαρτησία» από την «παγκόσμια διακυβέρνηση απόλυτου ελέγχου».

Σχόλια