«Μάχη» Μπάνον-Σόρος στην Γαλλία – Γάλλοι στρατηγοί & Ν.Τραμπ «ανατρέπουν» τον Ε.Μακρόν: «Ενοχος προδοσίας»

Ξύλο και δακρυγόνα στους δρόμους του Παρισιού – Επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί – Δείτε σε ζωντανή σύνδεση

Πληροφορίες-σοκ διακινούν κυβερνητικά γαλλικά ΜΜΕ καθώς κατονομάζουν τον....
Ν.Τραμπ και το “δεξί” του χέρι τον Στηβ Μπάνον πίσω από τα “Κίτρινα Γιλέκα” σε ένα αδυσώπητο πόλεμο με τον Τ.Σόρος για την αλλαγή της Ευρώπης. Συνωμοσία ή όχι, ας δούμε τα γεγονότα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», μία ημέρα μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, άτομο του Στιβ Μπάνον, του πρώην συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, δημιούργησε στο Διαδίκτυο την ιστοσελίδα υπό τον τίτλο: «Κίτρινα Γιλέκα».

Τί έκρυβαν τελικά οι συγκρούσεις των τελευταίων μηνών μεταξύ Τραμπ-Μακρόν αλλά και το σύνθημα του προέδρου των ΗΠΑ που είπε σε ανύποπτο χρόνο “Η Γαλλία πρέπει να γίνει ξανά μεγάλη” παραφράζοντας το δικό του σύνθημα;


Aκολούθησε σειρά επιθέσεων του Ν.Τραμπ προς τον Ε.Μακρόν – το pronews.gr με διαδοχικά άρθρα τις έχει καταγράψει -. Επιθέσεις είτε για την κλιματική αλλαγή, είτε για τον Ευρωστρατό, είτε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Ο Ν.Τραμπ φαίνεται πώς βρίσκει υποστηρικτές εντός Γαλλίας καθώς τα “Κίτρινα Γιλέκα” φώναζαν ρυθμικά στο όνομα του ενώ Γάλλοι Στρατηγοί στέκονται στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ:
Τα “Κίτρινα Γιλέκα” φαίνεται πως “δημιουργήθηκαν” μια εβδομάδα μετά την εκλογή Ε.Μακρόν από υποστηρικτές του Στηβ Μπάνον. Το site ” giletsjaunes.com” καταχωρήθηκε σε εταιρεία στο Ντένβερ των ΗΠΑ στις 15 Μαϊου 2017 ώστε να τεθεί ο ιδιοκτήτης υπό καθεστώς ανωνυμίας, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη εξουσίας από τον Ε.Μακρόν. Έπειτα φαίνεται πως η εταιρεία που είχε τα δικαιώματα τα μετέφερε σε νέο πρόσωπο.
“Φήμες” λένε πως το “καταστατικό” της οργάνωσης προϋπήρχε από το 2013 με αιτήματα που κάνουν τώρα την εμφάνιση τους στην Γαλλία. “Ιχνη” βρέθηκαν το 2013 και το 2014 αλλά για κάποιο λόγο έπειτα “πάγωσε” και ενεργοποιήθηκε επί Ε.Μακρόν.
Είναι γνωστό πάντως πως, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου Ν.Τραμπ, είναι πλέον εγκατεστημένος στις Βρυξέλλες (και εκεί επαναστατούν τα Κίτρινα Γιλέκα), ενώ επιδιώκει να εμπλουτίσει το αντιευρωπαϊκό του κίνημα.
«Προτιμώ να είμαι βασιλιάς στην κόλαση, παρά υπηρέτης στον παράδεισο», υποστηρίζει ο Steve Bannon.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ιδρυτής του ιδρύματος «Τhe Movement» που έχει έδρα στην Βελγική πρωτεύουσα , έχει σκοπό να συνασπίσει εν όψει Ευρωεκλογών τα δεξιά κόμματα.
Σημειώνουμε, ότι η κίνηση του Steve Bannon έχει ισχυρή χρηματοδότηση. Στο παρελθόν σε συνεργασία με την Cambridge Analytica που είναι «big data» εταιρεία έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε το 2016 το Brexit να κερδίσει το δημοψήφισμα.
O Στίβ Μπάνον, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με στόχο να προκαλέσει μια πατριωτική εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην ήπειρο, έγραψε με τη σειρά του και ο αμερικανικός ιστότοπος Daily Beast.
Οπαδός της αμερικανικής εθνικής δεξιάς, ο Στιβ Μπάνον μίλησε στον ιστότοπο για τις φιλοδοξίες του, με πρώτο σταθμό τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.
Ο στόχος του Στιβ Μπάνον είναι σαφής: να αναμετρηθεί με το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτ Σόρος, το Open Society, που κατατάσσεται στον χώρο της αριστεράς.
«Ο Σόρος είναι ευφυέστατος» είπε ο Μπάνον, «είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος».
«Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία μας που θα ξεκινήσουμε να στρατολογούμε προσωπικό» τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Daily Beast.
«Η Ιταλία είναι η καρδιά της σύγχρονης πολιτικής» εκτιμά επίσης ο Μπάνον, αναφερόμενος στην άνοδο στην εξουσία της Λέγκας.
«Εάν αυτό πετύχει εκεί κάτω, μπορεί να πετύχει οπουδήποτε».
Οι Γάλλοι Στρατηγοί στο πλευρό Τραμπ!
H επιστολή:
Ανοιχτή επιστολή απέστειλαν και ανώτατοι Γάλλοι αξιωματικοί βαθμού στρατηγού προς τον Εμμανουέλ Μακρόν, με την οποία τον κατηγορούν για διάπραξη εθνικής «προδοσίας» με την υπογραφή του συμφώνου μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η επιστολή φέρεται να γράφτηκε από τον στρατηγό Antoine Martinez και υπογράφεται από δέκα άλλους στρατηγούς, έναν ναύαρχο και έναν συνταγματάρχη, καθώς και ένα πρώην υπουργό Άμυνα τον Charles Millon.
Όλοι τους προειδοποιούν τον Μακρόν ότι η κίνηση αυτή αφαιρεί από τη Γαλλία την δυνατότητα της εθνοτικής ομοιομορφίας και κυριαρχίας και παρέχει έναν επιπλέον λόγο στους Γάλλους πολίτες να εξεγερθούν.
Η επιστολή φέρεται επίσης να κατηγορεί τον Γάλλο πρόεδρο ότι είναι «ένοχος άρνησης της δημοκρατίας και ότι διέπραξε προδοσία κατά του Έθνους» για την υπογραφή του συμφώνου αυτού χωρίς να το θέσει στο λαό”.
«Το γαλλικό κράτος έστω και αργά αρχίζει να συνειδητοποιεί την αδυναμία της ενσωμάτωσης πάρα πολλών ανθρώπων, που διαθέτουν εντελώς διαφορετικές κουλτούρες και οι οποίοι συγκεντρώθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια σε περιοχές που δεν «ισχύουν” πλέον οι νόμοι της γαλλικής Δημοκρατίας», φέρεται να αναφέρει η επιστολή, προσθέτοντας ότι η μαζική μετανάστευση σβήνει τα «πολιτισμικά ορόσημα» της Γαλλίας.
Υποστηρίζουμε τον Στρατηγό MARTINEZ κατά της συμφωνίας του ΟΗΕ για την Μετανάστευση.
Υπογράφουν οι:
General Antoine MARTINEZ
Charles MILLON – Former Minister of Defense
General Marc BERTUCCHI
General Philippe CHATENOUD
General André COUSTOU
General Roland DUBOIS
General Daniel GROSMAIRE
General Christian HOUDET
General Michel ISSAVERDENS
Admiral Patrick MARTIN
General Christian PIQUEMAL
General Daniel SCHAEFFER
General Didier TAUZIN
Colonel Jean Louis CHANAS

Σχόλια